lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ingen överprövning av miljardupphandlingen på tunnelbanan

Publicerad: 30 augusti 2022, 11:21

Det blir ingen överprövning av entreprenaden Sockenplan etapp 2 och Slakthusområdet. Förvaltningsdomstolen i Stockholm beslutar att det var rätt förkasta STM:s anbud och att tilldela OHLA Sverige kontraktet. Foto: Region Stockholm / Anders Siljevall

Det blir ingen överprövning av den tunga upphandlingen inom utbyggnaden av tunnelbanan till Söderort. Det innebär att entreprenören OHLA Sverige kan skriva kontrakt med Region Stockholm förutsatt att domen inte överklagas.

Ämnen i artikeln:

tunnelbanainfrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggindustrin har tidigare skrivit om att den turkiska entreprenören Soner Temel Mühendislik ansökte om överprövning av upphandlingen av entreprenaden 9712 Sockenplan etapp 2 och Slakthusområdet inom utbyggnaden av tunnelbanan i Söderort. Detta efter att entreprenörens anbud förkastades efter att ett kapacitetsåtagande från det turkiska moderbolaget hade lämnats in på engelska i strid mot upphandlingens språkkrav.

Läs även: Petad entreprenör överklagar miljardupphandling: ”Svårt att säga när vi kan vänta oss en dom”

Nu har förvaltningsrätten i Stockholm meddelat sitt beslut. STM:s ansökan om överprövning avslås.

Läs även: Så går det för Förbifart Stockholm: ”Jag sover gott om nätterna” 

”Det finns enligt förvaltningsrätten inte någon tveksamhet om att det av STM inlämnade kapacitetsåtagandet på engelska ingår i bolagets anbud och varit avsett att ligga till grund för bedömning om bolaget kan kvalificeras och gå vidare i upphandlingen”, skriver förvaltningsrätten i sin dom och menar att det saknas skäl för ingripande i domstolen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev