Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ingen vindkraft i Göteborgs inlopp

Publicerad: 16 april 2015, 10:05

Göteborgs Energi ville uppföra 15 vindkraftverk i Hake fjord i Göteborgs och Öckerö kommuner.

Foto: Wikimedia

Kampen om en vindkraftspark i Hake fjord vid Göteborgs inlopp är över. Ansökan om att få bygga parken avslogs av Mark- och miljödomstolen i december 2014 och nu har mark- och miljööverdomstolen meddelat att de inte tänker ge prövningstillstånd i målet.


Ämnen i artikeln:

GöteborgVindkraft

Göteborgs Energi ansökte 2013 om tillstånd för att få uppföra 15 vindkraftverk inom ett vattenområde i Hake fjord i Göteborgs och Öckerö kommuner. Mark- och miljödomstolen i Vänersborg avslog ansökan i december 2014, bland annat med motiveringen att placeringen inte är lämplig då stora mängder muddermassor dumpats i området.

Göteborgs Energi överklagade domen till mark- och miljööverdomstolen som nu beslutat att inte ge prövningstillstånd i målet. Det innebär att mark- och miljödomstolens dom står fast.

Beslutet kan överklagas till Högsta domstolen men Elisabeth Undén (MP), ordförande i Göteborgs Energis styrelse, säger till GP att det inte är aktuellt.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

GöteborgVindkraft

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.