tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Japan ska lära Sverige om järnväg

Publicerad: 14 april 2016, 08:15

Just nu testas japansk teknik för att snöröja järnvägsväxlar i Stockholm. Det här tåget är på väg till stationen Gala-Yuzawa i Japan. Foto: Wikimedia

I maj 2013 ingick Sverige och Japan ett avtal om att utbyta kunskaper inom järnvägssektorn. Nu har avtalet förlängts med ytterligare tre år. Samarbetet fokuserar på järnvägsunderhåll, trafikledning och stationsrelaterade frågor.

Ämnen i artikeln:

infrastrukturprojektjapaninfrastrukturjärnvägjärnvägsunderhåll

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Det är svenska näringsdepartementet och den japanska järnvägsbyrn MLIT som ingått avtalet. Syftet är att utbyta kunskap inom järnvägssektorn. Hittills har samarbetet bland annat resulterat i att ett japanskt system för snöröjning av växlar nu testas i Stockholmsområdet.

– Jag är glad att avtalet nu förnyats. Sverige kan lära sig mer av Japan, om deras framgångar med höghastighetståg samt deras sätt att arbeta med underhåll särskilt under vintertid. Det finns stor potential till ett givande utbyte inom järnvägssektorn för båda länderna. Avtalet kan också leda till stärkt svensk export och på så vis fler jobb i Sverige, säger infrastrukturminister Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev