Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Järnvägar för Peab

Publicerad: 30 juni 2010, 08:50

Dubbelspår nära Motala och upprustning mellan Karlskrona och Emmaboda.


Peab har fått uppdraget att bygga 5 kilometer dubbelspårig järnväg i och utanför Motala. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman är 477 miljoner kronor.

Uppdraget omfattar också byggandet av en gångtunnel inne på Motala Bangård, 10 broar, varav en över Göta Kanal som ska vara öppningsbar och en annan bro som ska gå över Motala Ström. Terrassering, en plattform vid Motala bangård samt så kallade BEST-arbeten, det vill säga arbeten med bana, el, signal och tele, ingår också i uppdraget.

Arbetet börjar nu och det beräknas vara klart under hösten 2012.

Peab har också fått i uppdrag att rusta upp järnvägen mellan Karlskrona och Emmaboda. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman är 265 miljoner kronor.

I uppdraget ingår bland annat upprustning av spår- och kontaktledning, brobyggnation, ombyggnad av bangård, nya driftsplatser, plankorsningsåtgärder samt olika kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med utökad samverkan. Peab och Trafikverket kommer att arbeta tillsammans för att utveckla optimala lösningar med hänsyn till miljö, ekonomi, teknik och tidhållning.

Arbetet påbörjas i augusti 2010 och det beräknas vara klart i oktober 2013.

BYGGINDUSTRIN red

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.