Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Jättering ska bli nytt landmärke i Hesingborg.

Publicerad: 16 januari 2017, 16:39

Det nya vattentornet ska stå klart 2020.

Foto: Wingårdhs Arkitekter

1300-talsborgen Kärnan i Helsingborg ska få konkurrens som stadens landmärke. Ett nytt spektakulärt vattentorn ska byggas och NCC har utsetts till entreprenör i ett samverkansavtal med NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp).


Ämnen i artikeln:

NCCHelsingborgVattentorn

Örebro har sedan slutet på 1950-talet haft ikoniska vattentornet Svampen som ett av stadens starkaste signum. Nu sisådär 60 år senare slår Helsingborg in på samma spår med ett 40 meter högt vattentorn med den enorma diametern 90 meter. Det blir en ring som vilar på 24 betongpelare som är ritad av Wingårds Arkitektkontor. Vattnet kommer att strömma genom betongringen.

Nyligen tecknades ett samverkansavtal mellan NCC och NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp).

­– Genom samverkansavtalet får både NSVA och vi förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar för byggprocessen, säger Mikael Thulin, produktionschef NCC Infrastructure, säger Mikael Thulin, produktionschef NCC Infrastructure i ett pressmedelande.

Byggstart är planerad till 2018 och vattentornet ska stå klart att tas i drift 2020.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCCHelsingborgVattentorn

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.