Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Konkurrensverket granskar asfaltbeläggningsbranschen

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Statistik från Vägverket visar att prisutvecklingen på asfaltbeläggningsentreprenader steg med cirka 25 procent på den svenska marknaden under åren 2006-2007. Det är en markant ökning i förhållande till perioden 2003-2006.


Konkurrensverkets uppgift är bland annat att främja en effektiv konkurrens både i privat och offentlig sektor. Under 2008 kommer verket att satsa särskilt på offentlig upphandling, där bland annat asfaltentreprenader upphandlas.
Konkurrensverket har av den anledningen kontaktat ett antal beläggningsföretag för att hämta in branschens syn på och kommentarer till prisutvecklingen. I ett brev till företagen uppmanar verket företag att anmäla om man misstänker att det förekommer otillåtna samarbeten. Enligt verkets så kallade eftergiftsprogram kan den som är först med att avslöja en sådan kartellbildning helt slippa konkurrensskadeavgift.
Senast den 25 februari vill Konkurrensverket ha svar från företagen.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.