Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Konkurs sinkar Citybanan

Publicerad: 28 augusti 2013, 12:30

Arbetet på en viktig del av Citybanan i Stockholm har stoppats. Det är en följd av att den danska byggjätten Pihl & Søn har gått i konkurs.


Det är arbetet på den 1,4 kilometer långa järnvägsbron över spårområdet i Årsta som har stoppats. Pihl & Søn deltar också i byggandet av Citybanans sänktunnel i Söderström. Dessutom är Pihl & Søn med och bygger den stora bron på E4:an i Sundsvall.

Pihl & Søn lämnade in sin konkursansökan den 26 augusti. En viktig orsak till de ekonomiska problemen är en alltför omfattande expansion i utlandet och i Danmark, skriver Pihl & Søn på sin hemsida.

I Söderströmstunneln har Pihl & Søn arbetat i konsortiet JVS tillsammans med Zublin som ingår i Österrikiska Strabag. Där fortsätter arbetet.

– Vi ser nu över hur vi ska gå vidare, säger Jenny Ryderstedt, kommunikationsansvarig på Citybanan.

På Sundsvallsbron arbetar Pihl & Søn i ett konsortium tillsammans med de tyska företagen Max Bögl och Josef Möbius som eventuellt kan fortsätta arbetet utan Pihl & Søn.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.