Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Lerums kommun stoppar ny järnväg

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Banverket har beslutat att stoppa utredningen av en utbyggnad till fyra spår för Västra stambanan mellan Floda och Aspen. Detta sedan Lerums kommun i ett remissvar sagt nej till båda de utredningsalternativ som Banverket ansåg realistiska. Kommunen förordar i stället en alternativ sträckning utanför tätorterna men den har Banverket tidigare avförts på grund av för höga anläggningskostnader.

Kommunens remissvar är skarpt formulerat. Man skriver att "om alternativet med fyra spår genom Lerums kommun i befintlig dragning blir föremål för fortsatt behandling mot Lerums Kommuns vilja kommer kommunen göra allt för att stoppa utbyggnaden."

Banverket bedömer att det finns ett stort behov av att öka kapaciteten på Västra stambanan, som redan i dag ligger nära maximalt kapacitetsutnyttjande. Verket kommer därför att fortsätta dialogen med berörda kommuner för att försöka finna lösningar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.