Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Mannen med broar och Bellman på repertoaren

Publicerad: 15 november 2013, 12:17

Vid offentlig upphandling av tekniska konsulter vinner ofta den som uppfyller kriterierna och har lägsta priset. Brobyggaren Peter Collin säger att upphandlingen blir som att låta några personer hålla handen på var sin het spisplatta. Den som håller ut längst och får jobbet bränner sig. Och de andra är inte heller glada. Men glädje – det sprider Peter Collin med sina sånger och som broexpert på Ramböll och professor på Luleå Tekniska Universitet.


Peter Collin har tonsatt 49 av de dikter som finns i Fredmans Testamente av Carl Michael Bellman. Hemma i vardagsrummet i centrala Luleå, med vid utsikt över Gråsjälfjärden, har han

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.