Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

"Mer tunnelbana i Stockholm"

Publicerad: 13 Juli 2009, 12:10

Stockholms Handelskammare vill ha mer tunnelbana i Stockholm. ”Att 75 procent av Stockholmarna åker kollektivt till jobbet beror i hög grad på att Stockholm har ett utbyggt tunnelbanenät, skriver handelskammaren med anledning av Länsstyrelsens plan för regional transportinfrastruktur.


”Tunnelbanan står för hälften av alla kollektiva resor eller en miljon resor per arbetsdag. Mot den bakgrunden - och dagens klimatdebatt - är det anmärkningsvärt att Stockholms planering för de närmaste 12 åren är kliniskt rensad från nya satsningar på tunnelbanan”, skriver Stockholms Handelskammare.

- Det finns en klar risk att snålheten bedrar visheten. Spårvagnsprojekt är stora ingrepp i gatumiljön och de är dyra att genomföra. Ändå ger de bara bråkdelar av kapaciteten jämfört med tunnelbanan. Tyvärr andas Länsplanen kortsiktig snålhet och brist på långsiktiga visioner.
Det säger Anna Wersäll, Stockholms Handelskammares chef för regional näringspolitik.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.