fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Miljardkontrakt tecknas för Förbifarten

Publicerad: 15 januari 2019, 09:27

Bravidas nya kontrakt avser VA och fast brandsläckning och har ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor.

Foto: Mattias de Frumerie

Trafikverket och Bravida har tecknat ett andra kontrakt gällande Förbifart Stockholm. Det avser VA och fast brandsläckning och har ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

BravidaFörbifart Stockholminfrastruktur


Bravida har skrivit kontrakt för entreprenaden FSE905, som tilldelades Bravida den 28 augusti 2018. Kontraktet innebär utförande av alla installationer för VA och fast brandsläckning. Kontraktet registreras i orderingången under första kvartalet 2019 och har ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor, skriver Bravida i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Bravida även kontraktet gällande entreprenaden för elförsörjning, belysning och VVS (FSE902). Det sammanlagda ordervärdet för kontrakten uppgår till drygt 2,7 miljarder kronor.

Bravidas del i projektet inleds under första halvåret 2019 med en tre år lång design- och projekteringsfas, följd av två års produktion. Därefter följer provning och driftsättning av de tekniska systemen innan tunneln öppnar för trafik 2026. Efter öppning svarar Bravida för drift och underhåll i ytterligare två år.

Trafikverket är första statliga myndighet att på uppdrag av regeringen införa sysselsättningsskapande åtgärder i sina upphandlingar. Bravidas avtal innefattar därför att samarbeta med arbetsförmedlingen för att skapa ett 50-tal nya arbetstillfällen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev