Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Minister i krismöte om nya t-banan och förbifarten

Publicerad: 26 november 2019, 10:25

De kraftigt uppräknade kostnaderna för Förbifart Stockholm och utbyggnaden av tunnelbanan i huvudstaden har fått infrastrukturministern att sätta sig i krismöte med Stockholms stad och Region Stockholm.


I september meddelade Trafikverket att notan för Förbifart Stockholm blir 3,3 miljarder kronor dyrare än beräknat och nyligen framkom att tunnelbaneutbyggnaden blir hela 9 miljarder kronor dyrare.

På måndagen satte sig parterna i möte för att diskutera de skenande kostnaderna, rapporterar DI.se.

”I det här läget handlar det om att informera varandra om läget i de fördyringar som finns i infrastrukturobjekt i Stockholmsområdet, både förbifarten och tunnelbanan”, säger Tomas Eneroth till Di.

Kräver statliga pengar

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) har riktat hård kritik mot regeringen som han anser har tappat greppet om infrastrukturinvesteringarna i Stockholm – och krävt att staten tar kostnaderna.

Infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) har svarat med att det är regionen som har huvudansvaret.

På måndagens möte företräddes regionen av finansregionrådet Irene Svenonius (M) rapporterar Di. Några besked om vem som ska betala gavs inte efter mötet.

– Vi fattade inga beslut i dag. Det var inte heller utgångspunkten, det var inte en förhandlingsdiskussion. Det här var en lägesbedömning, säger Tomas Eneroth till DI.se och konstaterar att det var ett bra möte.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.