Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

NCC bygger förbindelse mellan områden i Umeå

Publicerad: 7 December 2009, 15:26

NCC Construction Sverige bygger tre cirkulationsplatser på och intill E4:an i Umeå vilket ska forma en led över E4:an vid Ersboda och Mariedal som binder samman de två bostads- och handelsområdena.


Leden ska även bidra till mindre trafik i bostadsområdena. Arbetet är en del i Umeåprojektet och den ringled som byggs för en bättre miljö- och trafiksituation. Uppdragsgivare är Vägverket, region Norr, och ordern är värd 28 miljoner kronor.NCC:s uppdrag är en del i Vägverket Region Norr:s största vägprojektet; Umeåprojektet som bland annat ska förbättra miljön, trafiksäkerheten och framkomligheten i centrala Umeå. NCC bygger tre cirkulationsplatser, en gång- och cykeltunnel och även ett bullerplank i Mariedal. En av cirkulationsplatserna placeras mitt på E4:an vid Ersboda och Mariedal, en annan i Mariedal, vid Morkullevägen/Björnvägen och den tredje i Ersboda vid Formvägen/ Cementvägen. Under E4:an kommer en gång- och cykeltunnel att förbinda de båda områdena. I dag finns en tillfällig förbifart på E4:an vilket innebär att framkomligheten inte påverkas ytterligare. Men i Ersboda och Mariedal kan framkomligheten för bilister tidvis begränsas. Arbetet startade i november och beräknas vara klart i oktober 2010. Det beräknas sysselsätta 15 personer, varav 10 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.