Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC bygger fyrfältsväg på E45

Publicerad: 12 januari 2010, 09:55

NCC Construction Sverige bygger om tre kilometer av E45 söder om Trollhättan. Utbyggnaden är del av den fyrfältsväg mellan Göteborg och Trollhättan som ska öka trafiksäkerheten och skapa bättre framkomlighet.


Uppdragsgivare är Vägverket Region Väst, och uppdraget är en del i Vägverkets och Banverkets samarbete BanaVäg i Väst för att bygga fyrfältsväg och dubbelspår mellan Göteborg och Trollhättan, en sträcka på totalt 7,5 mil. Även gång- och cykelvägar förbättras.

NCC kommer även att bygga två större cirkulationsplatser vid Sjuntorpsvägen och Holmsvägen, en ny gång- och cykelport vid Holmsvägen, en ny bro mellan Lextorp och Sylte för bil-, cykel- och gångtrafik, samt ny gång- och cykelbana mellan Sjuntorpsvägen och Holmsvägen.

Under den nya bron ska E45 dras nedsänkt i en ny sträckning. NCC bygger också en ny lokalväg på en kilometer som förbinder Holmsvägen med Lextorpsvägen.
Ordern är värd 92 MSEK. NCC utför för närvarande även tre andra entreprenader åt BanaVäg i Väst.

NCC:s arbete startar nu under januari och beräknas vara klart i november 2011. Totalt sysselsätts i snitt 35 personer varav 20 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.