Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC bygger ny bussdepå åt SL

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

NCC och SL tecknar partneringavtal om uppförandet av en ny bussdepå. Depån ska byggas i Lunda industriområde i Stockholm och beräknas vara klar under det första kvartalet 2009.


- Vi bygger depån för att Stockholm växer. Nya bostäder och vägar byggs, vilket ökar behovet av busstrafik, berättar Björn Holmberg, presschef på SL.

Projektet är fortfarande under planering och bygget sätter inte igång förrän i december i år. Bussdepån omfattar två fastigheter med en sammanlagd area på 25 000 kvadratmeter.

- Det finns ett antal liknande depåer i Stockholm, men det är trångt om utrymmet på grund av den ökande busstrafiken, fortsätter Björn Holmberg.

På den ena fastigheten byggs en verkstadshall samt personal- och kontorsutrymmen. Den andra byggnaden blir en stor tvätthall och parkeringshus för 75 bussar.

Partnering är en samarbetsform i byggbranschen, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Det är ett öppet samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

BAHARA GULUMOVA

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.