lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC köper VA-bolag på Åland med 25 medarbetare

Publicerad: 20 december 2022, 19:55

Henrik Enell, divisionschef på NCC Infrastructure, vid Käppalaverket på Lidingö.

Foto: NCC

NCC stärker upp på VA-sidan genom att förvärva bolaget Goodtech Environmental Solutions med 25 medarbetare. Tanken med affären är att kunna ta fler VA-uppdrag.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCinfrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


NCC har lång erfarenhet av vattenreningsuppdrag och har specialistkompetens i hela kedjan genom den. Nu förvärvas Goodtech Environmental Solutions, vilket innebär att NCC ytterligare förstärker specialistenheten inom vattenprocess, vatten- och miljöteknik.

Läs även

NCC-chefen om VA-boomen: ”Vi kommer att öka vår omsättning inom de projekten rejält”

Lista: Byggarna som tävlar om reningsverken – alla anbud i de stora upphandlingarna

– Förvärvet av Goodtech Environmental Solutions gör att vi kan ta nya och fler uppdrag inom vattenrening och möta det enorma behov som finns att modernisera och bygga ut Sveriges VA-infrastruktur. Med affären kompletterar vi verksamheten med strategisk viktig kompetens, och välkomnar ett team med en kultur som stämmer väl överens med den som finns i NCC, säger Henrik Enell, divisionschef på NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Goodtech Environmental Solutions AA utvecklar och levererar lösningar för vattenrening och bygger biogasanläggningar på den nordiska marknaden. Företaget, med säte i Mariehamn Åland, har 25 anställda och är till 90 procent verksamma i Sverige. Goodtech Environmental Solutions förvärvas från Goodtech ASA som är börsnoterat i Norge.

– Jag är väldigt glad att vi har hittat en så bra organisation för våra fantastiskt kompetenta medarbetare. NCC är en stor och professionell nordisk aktör, vilket kommer att ge organisationen tillväxtmöjligheter i framtiden. Denna transaktion ligger i linje med vår strategiska handlingsplan för att fokusera koncernen inom våra kärnområden, säger Margrethe Hauge, CEO på säljaren Goodtech ASA.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev