Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC ska göra cykellopp i Stockholmsområdet säkert

Publicerad: 6 september 2016, 13:39

Cykelloppet Veloton har två alternativa bansträckningar som är 55, respektive 155 kilometer.

Foto: Erik Mårtensson

NCC har fått i uppdrag att göra cykelloppet Veloton i Stockholm trafiksäkert.


Cykelloppet Veloton anordnas för andra gången i och omkring Stockholm den 11 september. I fjol deltog omkring 3 000 cyklister, enligt ett pressmeddelande. NCC Via Safe bidrar till loppet genom att ansvara för trafiksäkerheten runt loppet, vilket företaget gjorde även i fjol.

Veloton sträcker sig från Rålambshovsparken, ner till Nynäshamn och tillbaka.

– NCC har god erfarenhet i att genomföra trafikplanering och trafikomläggningar och har även tillsammans med Ramirent nyligen utvecklat produkter för att kunna utföra avspärrningar med hög säkerhet - särskilt för cyklister, säger Lena Furuhovde, marknadschef på NCC Infra Services i ett pressmeddelande.

NCC har tagit fram en app som ger en överblick över hela tävlingssträckan.

– Tanken är att den ska vara en hjälp för alla funktionärer och övriga som är involverade i logistiken kring projektet, säger Camilla Nilsson, arbetsledare på NCC ViaSafe och ansvarig för trafikavspärrningarna under dagen.

Via Safe är ett säkerhetskoncept och en totallösning med en rad olika tjänster som NCC tagit fram för att förbättra trafiksäkerheten för både trafikanter och vägarbetare.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.