Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC tar hand om Gästriklands asfalteringar

Publicerad: 25 juni 2013, 07:44

NCC Roads kommer att sköta asfaltering och reparationer av kommunala gator, vägar och gång- och cykelbanor i alla Gästriklands kommuner samt Älvkarleby.


Det nya kontraktet löper i minst fyra år och är värt 60 miljoner kronor och beräknas ge 10–15 heltidsjobb.

– Gästrikekommunerna bedriver ett bra miljöarbete med höga miljömål vilket passar bra in på NCC Roads miljöambitioner. Bland annat förbereder vi användningen av träpellets istället för olja för driften av asfaltverket i Gävle. Vi kommer även att blanda i 20 procent återvunnen asfalt i den nya asfalten, säger Lars-Olof Jansson, arbetschef på NCC Roads och ansvarig för kontrakten.

Under ett år läggs cirka 15 000 till 20 000 ton asfalt i kontraktsområdet. Uppdragsgivare är Gästriklands alla kommuner tillsammans med fem kommunala bolag. Avtalet löper i fyra år med möjlighet till två års förlängning och är värt cirka 60 miljoner kronor. Kontraktet omfattar runt en tredjedel av den totala andelen beläggningsuppdrag i Gästriklands och Dalarnas län i dag.

Kontraktet har börjat gälla och löper fram till den 30 april 2017. Beläggningsarbetena kommer att sysselsätta cirka 10-15 NCC personer och organisationen kommer att stärkas upp med 4 nya medarbetare under 2013. Det är sex år sen NCC Roads senast hade kontrakt med de aktuella kommunerna.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.