Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nu bygger Stockholm Nya Slussen

Publicerad: 21 augusti 2015, 13:55

Högsta domstolen meddelar att de inte ger prövningstillstånd för miljödomen för Nya Slussen i Stockholm. Det innebär att överklagandena har nått vägs ände och att det är fritt fram att börja bygga.


Ämnen i artikeln:

StockholmSlussenHögsta domstolenSlussen

De förberedande arbetena för Nya Slussen har pågått ett tag. I och med beskedet från Högsta domstolen lägger Stockholms stad nu in en högre växel.

– Inom den närmaste veckan sätter vi igång förberedande arbeten i Gamla stan. Senare i höst river vi också Kolingsborg för att göra plats för en provisorisk bro som trafiken ska gå på under byggskedet, berättar Eva Rosman på Stockholms stad.

Den provisoriska bron ska stå klar till sommaren 2016. Då kommer byggarbetena i gång på allvar i och med att Katarinavägen och de östra delarna av Slussens betongkonstruktion rivs.

De tre stora entreprenaderna som upphandlats hittills har gått till Skanska och innefattar bland annat själva Slussenområdet med kajer samt den nya huvudbron.

– Skanska har fått tilldelningsbeslut och överprövningstiden har gått ut. Kontrakten är inte påskrivna än men det beror vad jag förstår bara på att det varit semestertider, säger Eva Rosman.

Parallellt med de förberedande arbetena pågår nu intensivt projekteringsarbete inför den formella byggstarten sommaren 2016. Detaljplanearbetet för bussterminalen i Katarinaberget pågår också.

– Vi räknar med att detaljplanen för bussterminalen överklagas och att det tar minst tre till fyra år innan vi har en färdig plan, säger Eva Rosman.

Relaterade artiklar

Ny dom om Slussen i Stockholm

Skanska skriver kontrakt om Slussen

Full fart framåt för Slussen 

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News