torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nu stannar arbetet på elva byggen

Publicerad: 26 september 2018, 09:11

Bild 1/2  Anders Gärdsmark, regionchef på Sveriges Byggindustrier Syd, deltar i manifestationen vid Lund-Arlöv fyra spår tillsammans med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon. Foto: Rosie Alm

I dag klockan 13.00 stannar arbetet på elva arbetsplatser runt om i landet. Syftet är att sätta fokus på arbetsmiljön i anläggningsbranschen. Huvudmanifestationen arrangeras på projektet Lund-Arlöv fyra spår och gästas av Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

Ämnen i artikeln:

Stand downSveriges ByggindustrierBI Norwegian Business SchoolTrafikverketSvenska Teknik& Designföretageninfrastruktur

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Det är sjätte året i rad som anläggningsbranschen och Trafikverket arrangerar en så kallad Stand down - en manifestation för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. I år lägger arrangörerna extra fokus på vad var och en själv kan göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats.

Anders Gärdsmark, regionchef på Sveriges Byggindustrier Syd, deltar i manifestationen vid Lund-Arlöv fyra spår tillsammans med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

– Det här är viktigt för det sätter fingret på kulturen. Att vi ska reflektera och gå igenom riskerna på arbetsplatsen i förväg, säger han.

Med på manifestationen vid Lund-Arlöv fyra spår är även representanter för Håll nollan, som är ett samverkansprojekt för noll olyckor i byggbranschen, och STD Svenska Teknik & Designföretagen, som är arrangörer tillsammans med Trafikverket och Sveriges Byggindustrier, BI.

– Det är viktigt att vi träffas och delar erfarenheter. Det gör vi också hela året, inom BI och tillsammans med facket bland annat, säger Anders Gärdsmark.

I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor på sin arbetsplats.

– Det är ju så att riskerna ofta är stora på en byggarbetsplats. Vi måste vara noga med att ta fram rutiner för säkerhetsarbetet och se till att alla som vistas på bygget känner till dem. Ingen får ta några genvägar, säger Anders Gärdsmark.

Samtidigt som arbetet stannar vid Lund-Arlöv fyra spår stannar arbetet vid tio andra av Trafikverkets stora projekt runt om i landet. Även Trafikverkets regionkontor, trafikcentraler med flera uppmärksammar manifestationen.

Här stannar arbetet

■ Lund-Arlöv fyra spår, Skåne län
■ Väg 23 Älmhult-Ljungstorp, Kronobergs län
■ Väg 26/47 Månseryd-Mullsjö, Jönköpings län
■ E65 Lemmeströtorp, ekodukt, Skåne län
■ E22 Sätaröd-Vä, Skåne län
■ Sörredsmötet, Västra Götalands län
■ Väg 160 Säckebäck-Varekil, Västra Götalands län
■ Väg 321 Svenstavik-Månsåsen, Jämtlands län
■ E16 Dala Järna-Vansbro, Dalarnas län
■ Dingersjö, förlängd mötesstation, Västernorrlands län
■ E4 genom Ålandsbro, Västernorrlands län

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev