Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ny upphandling klar för t-baneutbyggnaden

Publicerad: 18 oktober 2019, 14:54

Det blir inte kinesiska CRTG som får bygga arbetstunneln vid Londonviadukten i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

tunnelbanatågtunnelimpleniaImplenia SverigeinfrastrukturSödermalm

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Det är Implenia Sverige AB som får i uppdrag av FUT, Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, att bygga en ny arbetstunnel vid Londonviadukten på Södermalm i samband med utbyggnaden av tunnelbanans blå linje. Det framgår av FUT:s senaste tilldelningsbeslut kring nya tunnelbanans förlängning från Kungsträdgården via Södermalm till Nacka.

Lägsta pris

Kinesiska företaget CRTG, China railway tunnel group, har väckt stor uppmärksamhet för att nyligen ha kommat hem kontraktet för tre arbetstunnlar i Nacka. Den gången låg det vinnande anbudet cirka 40 procent under det näst lägsta som kom från tjeckiska Subterra och beslutet har kritiserats från flera håll för att vara ett underpris som leder till lönedumpning och dålig arbetsmiljö.

Läs även: Kinesiska CRTG svarar på kritiken

Anbudet som Implenia Sverige vunnit den nya upphandlingen med ger en kontraktssumma på 225 miljoner kronor. Det nästa lägsta budet kom från Subterra.

Fredrik Björckebaum, vd på Implenia Sverige, vill i dagsläget inte kommentera uppdraget i detalj men säger till Byggindustrin att han och kollegerna ”naturligtvis är glada” över att bolaget har vunnit upphandlingen på Södermalm.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev