måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ny vända på gång om nya Slussen

Publicerad: 27 oktober 2014, 06:35

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm vill ha en ny genomlysning av Slussenprojektet. Foto: Esquilo

Slussens framtid är oviss. Igen. Efter att det framkommit att kostnaden blir en miljard kronor dyrare vill den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm ha en ny genomlysning av projektet.

Ämnen i artikeln:

SlusseninfrastrukturStockholm


– Vi ska nu analysera vad som händer om man stoppar projektet. Det som ska granskas är bland annat vad som går att skjuta på utan att förorsaka för stora kostnader, om vi kan förlänga anbudstider och hur det juridiska läget kopplat till upphandlingarna ser ut, säger Mårten Frumerie, projektchef för Nya Slussen på Stockholms stads exploateringskontor.

Tidigare i oktober stod det klart att slutnotan för Slussen landar på drygt
9 miljarder kronor i stället för 8 miljarder kronor. Orsaker till kostnadsökningarna beror enligt Mårten Frumerie bland annat på att tillståndsprocesserna har dragit ut på tiden. Den nya politiska majoriteten i Stockholms stad vill nu göra en genomlysning och har gett exploateringskontoret i uppdrag att avbryta pågående projekteringar och upphandlingar i väntan på nya direktiv. JM Entreprenad fortsätter dock sitt pågående arbete med ledningsomläggningar och P.O. byggservice jobbar vidare med stålarbeten på Katarinahissen. Inget annat är upphandlat än.

– Tanken är att de stora arbetena ska komma igång till sommaren. Den nya politiska majoriteten i Stockholms stad vill nu göra en genomlysning av hela projektet, säger Mårten Frumerie.

Exakt när analysen, som ska ligga till grund för hur man ska gå vidare med Slussen, ska vara klar är inte bestämt.

– Vi kommer att ha en kontinuerlig dialog med den nya majoriteten. Inom några veckor vet vi mer, säger Mårten Frumerie.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev