söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nya besked om Förbifarten att vänta

Publicerad: 16 december 2014, 11:17

I samband med byggstartsceremonin i början av hösten fanns inte bara motdemonstranter utan även de som ser fram emot nya Förbifarten. Foto: Elin Bennewitz

På torsdag den 19 december ska Riksdagen rösta om att återuppta bygget av Förbifart Stockholm direkt efter årsskiftet. S-MP-regeringens byggstopp som skulle gälla till den 1 maj 2015 kan alltså hävas i förtid.

Ämnen i artikeln:

Förbifart Stockholminfrastruktur

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


När S-MP-regeringen fattade beslutet att stoppa bygget av Förbifart Stockholm i oktober var det med motiveringen att Stockholms stad och Stockholms läns landsting skulle pröva en annan finansiering. Dessutom skulle de ekonomiska och miljömässiga konsekvenserna av Förbifarten utredas.

Hittills har förhandlingarna om en annan finansiering inte gett något resultat. I går förmiddag, den 15 december, träffades infrastrukturminister Anna Johansson (S) och ett antal toppolitiker från Stockholm för att förhandla om finansieringen av Förbifart Stockholm. Efter förhandlingen berättade bland annat Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) och finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdal (M) för DN att det inte blev någon omförhandling eftersom regeringen inte var beredd att skjuta till mer pengar. Enligt DN tror de båda att bygget av förbifarten ska återupptas efter årsskiftet.

Relaterade artiklar

Förbifarten får miljötillstånd från tingsrätten

Bygget av Förbifarten kan starta igen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev