Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nyanlända får praktik på Trafikverket

Publicerad: 31 augusti 2016, 08:54

Souzan Al Khouri som är ansvarig för uppdraget om praktikplatser hos Trafikverket.

Foto: Kerstin Eriksson

Trafikverket har beslutat att ta emot cirka 600 praktikanter under en tvåårsperiod. Med hjälp av speed-dating på arbetsförmedlingar runt om i Sverige ska Trafikverket hitta lämpliga kandidater bland nyanlända och funktionsnedsatta.


Ämnen i artikeln:

rekryteringflyktingpolitik

I februari i år fick samtliga statliga myndigheter i uppdrag att ta emot nyanlända och personer med funktionsnedsättning för praktik. Nu har Trafikverket beslutat att ta emot cirka 600 praktikanter under en tvåårsperiod, varav 120 stycken i år. En praktikant sträcker sig över 3–6 månader.

Matchningen ska ske med hjälp av speed-dating på arbetsförmedlingar runt om i Sverige.

– Även om det kan vara en utmaning att hitta personer med rätt kompetens för de platser som vi kan erbjuda, är detta ett bra sätt för oss att få in nya perspektiv i organisationen och inventera framtida medarbetare, säger Souzan Al Khouri som är ansvarig för uppdraget hos Trafikverket.

Trafikverket söker i första hand personer med teknisk högskoleutbildning, men även personer med lägre utbildningsnivå kan få praktik.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

rekryteringflyktingpolitik

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.