Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nyanlända ingenjörer får hjälp till jobb

Publicerad: 1 september 2016, 13:47

Rejlers har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram ett utbildningskoncept för nyanlända ingenjörer. Konsultbolaget ta fram en utbildningsplan som ska leda till att deltagarna ska kunna få en anställning i järnvägsbranschen efter ett år på Trafikverksskolan.


Utbildningen ska vara inriktad mot projektering av järnvägens delar bana, el, signal, tele och kanalisation och kombinera teori, praktiska övningar och arbetsplatsförlagd utbildning. Utbildningen ska också innehålla moment inom projektledning, juridik och Trafikverkets planeringsprocess.

– För Rejlers är det viktigt att bidra till en hållbar samhällsutveckling och med den kunskap vi har för att klara de utmaningar som finns på arbetsmarknaden, säger Lisa Rejler Investor Relations & CSR-chef på Rejlers i ett pressmeddelande.

Hon hoppas att detta kommer att påverka återväxten av personal i järnvägsbranschen positivt.

Ett tiotal personer på Rejlers arbetar med att ta fram av utbildningskonceptet som i samarbete med kommuner och organisationer med kunskap inom arbetsmarknadsåtgärder.

Trafikverkets utgångspunkt är att utbildningen ska kunna starta 16 januari 2017.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.