lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nytt väguppdrag för NCC

Publicerad: 17 april 2020, 07:04

NCC breddar väg 158 söder om Göteborg. Foto: Göteborg

NCC har fått uppdraget att bredda väg 158 mellan Hovåsmotet och Brottkärrsmotet söder om Göteborg. Affären med Trafikverket är värd 80 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Väg 158, Säröleden, är en viktig väg för trafik i södra Göteborg med många bostadsområden längs vägen. En omfattande bostadsbyggnation i anslutning till området Nya Hovås medför ytterligare trafikbelastning på vägen och nu har Trafikverket  beslutat att bygga ut vägen för ökad framkomlighet för kollektivtrafiken.

NCC har tilldelats uppdraget att bredda cirka två kilometer av vägen och anlägga ett nytt busskörfält i södergående riktning från Hovåsmotet till Brottkärrsmotet. Vid Hovåsmotet ska en ny avfart för norrgående trafik och en påfart för södergående trafik byggas. Projektet omfattar också att bredda två brokonstruktioner för gång- och cykelportar, omläggning av ett antal kommunala ledningar, ny belysningsanläggning samt anläggande av bullerskärmar och vallar.

– Under vissa tider av dygnet är denna väg hårt trafikerad och nu bygger vi ut den för ökad framkomlighet för främst bussar. Under byggnationen kommer framkomligheten vara ytterligare begränsad men genom god planering och maximalt antal körfält under morgonens rusningstrafik så arbetar vi för så god framkomlighet som möjligt, säger Ola Granbom, produktionschef, NCC Infrastructure.

Byggnation har inletts och beräknas pågå till slutet av september 2021.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev