Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Oden tar ännu ett kontrakt på Citybanan

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Oden Anläggningsentreprenad har, tillsammans med Züblin Scandinavia, tagit sitt tredje kontrakt på raken åt Citybanan-projektet i Stockholm. Kontraktssumman, som gäller den tredje arbetstunneln, är på drygt 50 Mkr.


Arbetet med den tredje arbetstunneln startar under hösten 2007 och beräknas vara klart sommaren 2009.
Odens första kontrakt blev klart på försommaren 2006: en 370 lång arbetstunnel vid Stockholms centralstation och är värt 90 Mkr.
Kontrakt två blev klart i somras: Kontraktssumman för är ca 90 miljoner kronor och omfattar bland annat en 900 meter lång arbetstunnel. Arbetet påbörjas startade förra månaden och beräknas vara slutfört under januari 2008.
- Tillsammans med Züblin har vi ett gemensamt erbjudande som bygger på Odens ledande kunskaper inom tunnelbyggnation och Züblins kompetens inom grundläggning vilket bevisligen är ett konkurrenskraftigt erbjudande vid denna typ av uppdrag", säger Björn Andersson, vd på Oden Anläggningsentreprenad.
Citybanan är en cirka 6 kilometer lång dubbelspårig järnväg i tunnel som fördubblar spårkapaciteten genom Stockholm. Därmed försvinner det största hindret för en utveckling med tätare och punktligare tågtrafik i Stockholm och Mälardalen, samtidigt som tågtrafiken i resten av Sverige också gynnas. Citybanan beräknas vara färdigställd under 2016.


FAKTA/ODEN ANLÄGGNINGSENTREPRENAD
Vd: Björn Andersson
Inriktning: Anläggning (stor del stora projekt).
Omsättning: 999 miljoner kronor (+ 31,6 procent)
Antal anställda: 352 (årsgenomsnitt)
Resultat före skatt: 30,6 miljoner kronor.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.