Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Östra länken i Linköping har öppnat för trafik

Publicerad: 31 maj 2013, 04:47

Torsdag den 30 maj släpptes trafiken in på den sista sträckningen av Linköpings nya ringled Östra länken.


Östra länken är en nybyggnad av riksväg 35 som blir en del i den yttre ringleden och dessutom en infart till Linköpings östra delar. Sträckningen är omkring 2,4 kilometer lång och en förlängning av riksväg 35 med direkt anslutning till E4. Det finns två körfält i vardera riktningen. De kommer att omges av både trädplanteringar och sidoräcken.

Östra länken förväntas bidra till en trafiksäkrare miljö för såväl fotgängare och cyklister som bilister. Gamla Tanneforsvägen är hårt trafikerad och oskyddad för både gående och cyklister, och den nya ringleden kommer att ta över en hel del av den biltrafiken. Det innebär bättre och snabbare framkomlighet för trafik som ska norrut eller söderut via E4.

– Östra länken bidrar till en bättre framkomlighet och tillgänglighet i Linköpings östra och centrala delar. Den nya ringleden kommer både att öka trafiksäkerheten och förbättra miljön.  säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Östra länken har varit ett samverkansprojekt mellan Linköpings kommun och Trafikverket. Första spadtaget togs den 2 februari 2011 och hela projektet beräknas stå klart hösten 2013.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.