torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Peab bygger terminalen i Sälen

Publicerad: 5 juni 2018, 10:28

Uppdraget som Peab fått beräknas vara klart under augusti 2019 och det orderanmäls i det andra kvartalet 2018. Foto: Daniel Boberg, agnasARK arkitektkontor

Beställaren Scandinavian Mountains Airport har gett Peab i uppdrag att bygga terminalbyggnaden vid Sälens flygplats.

Ämnen i artikeln:

PeabPeab BostadPeab SverigeinfrastrukturSälen


Peab har fått uppdraget att bygga den nya flygplatsterminalen i Sälen, med tillhörande garage och infrastruktur. Beställare är Scandinavian Mountains Airport och kontraktssumman uppgår totalt till 232 miljoner kronor, skriver Peab.

Terminalen, blir cirka 6 000 kvadratmeter och kommer att ha fyra gater. Den kommer att ta emot både inrikes- och utrikesflyg. Garaget på cirka 3 500 kvadratmeter kommer att inrymma brandstation, verkstad, tvätthall och uppställningsytor för de underhållsfordon som krävs för att bedriva en modern flygplats.

I anslutning till terminalen byggs tillhörande infrastruktur som parkeringsplatser och en anslutningsväg till Trafikverkets nya dragning av väg 1053. I uppdraget ingår även byggnation av en vatten- och spillvattenledning på sju kilometer, från Tandådalen till den nya flygplatsen.

Uppdraget är en totalentreprenad och byggstart har ägt rum. Projektet beräknas vara klart under augusti 2019 och det orderanmäls i det andra kvartalet 2018.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev