Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Peab ger Sundsvall ny bro

Publicerad: 9 september 2019, 12:59

Montage: Tyréns och &Rundquist

Peab ska bygga en ny modern Storbro över Selångersån i Sundsvall. Beställare är Sundsvalls kommun och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner kronor.


Dagens Storbro är 83 år gammal och på grund av dålig bärighet behöver den ersättas. Den nya bron får en 18 meters spännvidd och kommer att ha tre körfält samt två gång- och cykelbanor. I kombination med att bron får en fri höjd på 4,6 meter ökar framkomligheten både över och under bron.

– Ända sedan 1936 har Storbron varit en central del av Sundsvall och att nu få vara delaktig i att bygga en helt ny Storbro känns självklart mycket bra. Jag ser fram emot att den nya bron står här minst lika länge som den tidigare bron gjort, säger Jörgen Eriksson, regionchef Peab, i ett pressmeddelande.

I projektet ingår det även att bygga en ny kaj och kajstråk längs med Selångersån samt mark- och gatuarbeten i anslutning till bron.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september 2019 och beräknas vara klar i oktober 2021.

– Vi bygger en nyare, modernare och tryggare bro där vi samtidigt ökar rymligheten och kontakten med vattnet. Vi öppnar också upp Selångersån i och med att vi breddar ån för att minska risken för skador vid höga vattenflöden, säger Stefan Näslund, sektionschef på gatuavdelningen Sundsvalls kommun.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.