Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Peab gör mer asfalt än någonsin

Publicerad: 7 februari 2017, 11:46

Peab Asfalt hade ett rekordår 2016.

Foto: Creative Commons

2016 nådde Peab sin högsta produktionsvolym på asfalt. Samtidigt minskade koldioxidutsläppen för verksamheten.


Ämnen i artikeln:

PeabPeab AsfaltSwedavia

Förra året sattes nytt rekord i Peabs asfaltsanläggning i Västberga med över 300 000 ton. Samtidigt konverterades anläggningen till att använda bioolja istället för fossil olja som används i torkningen och uppvärmningen av stenmaterial, vilket minskade koldioxidutsläppen med 5 000 ton, enligt Peab. Tillsammans med Peabs övriga asfaltsanläggningar i landet minskade koldioxidutsläppen med totalt 22 628 ton.

I dag sker 50 procent av all tillverkning hos Peab Asfalt koldioxidneutralt med bioolja och under 2017 kommer företaget att arbeta vidare med att konvertera fler produktionsanläggningar. Man kommer även ta ett helhetsgrepp med åtgärder inom tillverkning, transport och utläggning av asfaltmassa för att minska miljöpåverkan ytterligare, uppger företaget.

En av storkunderna förra året var Swedavia som ställde krav på mer miljövänlig eco-asfalt då Peab lade ut 91 000 ton olika flygplatser i landet.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabPeab AsfaltSwedavia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.