Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Pendlarparkering ger nya kontor i Skövde

Publicerad: 4 mars 2013, 14:35

Behovet av nya pendlarparkeringar intill resecentrum i Skövde är stort. Till hösten kan ett parkeringshus i tre plan ha byggstart. Ovanpå parkeringshuset planeras tre kontorsplan.


Jernhusen ska bygga vid resecentrum i Skövde. Planeringen började för cirka ett år sedan. Nu har ansökan om detaljplan för området väster om järnvägen lämnats in till kommunen och projekteringen pågår för fullt.

– Vi har kommit ganska långt när det kommer till själva byggnaden. Nu jobbar vi med uthyrningen, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklare på Jernhusen.

Byggnaden får sex plan – tre för parkering och tre för kontorsytor. Den totala kontorsytan blir 10 000 kvadratmeter men grunden i projektet är behovet av fler pendlarparkeringar. Jernhusen äger själva majoriteten av marken för projektet, resten ägs av kommunen.

– Vi har ett mycket bra samarbete med kommunen gällande detta projekt, säger Henrik Gidmark.

Han hoppas att allt ska vara klart för byggstart redan i höst.

– Byggstarten är beroende av uthyrningen. Men kontorslokalerna har ett mycket attraktivt läge, dels på grund av närheten till resecentrum och dels på grund av närheten till vår stora park Boulognerskogen, säger Henrik Gidmark.

Byggtiden uppskattas till ett år, om allt går enligt plan kan pendlarparkeringen och de nya kontorslokalerna stå klara hösten 2014.

Jernhusen har fattat ett centralt beslut om att certifiera alla nybyggnadsprojekt enligt Miljöbyggnad. Projektet i Skövde ska certifieras på nivå silver.

– Jag ser positivt på certifieringen. Bland annat medför den låga driftskostnader vilket är bra för hyresgästerna, säger Henrik Gidmark.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.