Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Pop up-park invigd vid Fatburen

Publicerad: 14 juni 2017, 07:05

Foto: Lennart Johansson

Fatbursparkens pop up-park har invigts. Det är Stockholms stad som har skapat parken på ett tidigare arbetsområde för Citybanan.


Fatbursparkens tillfälliga pop up-park är ett samarbete mellan trafikkontoret, exploateringskontoret och Södermalms stadsdelsförvaltning. Parken är belägen norr om gångstråket i Fatbursparken och kommer att finnas på plats under sommarsäsongen 2017 och 2018. Den ingår i Stockholms stads satsning på trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv. I år är det fler sommargågator, sommartorg och pop up-parker än någonsin tidigare – både i innerstaden och i ytterstaden.

Bland parkens växter och möbler finns en allmän grill, ytor för food-trucks, bordtennisbord och bytesbibliotek. Parken bemannas av sommararbetande skolungdomar mellan den 12 juni och den 11 augusti. När parken är bemannad finns det möjlighet att låna sällskapsspel som kubb och trädgårdsyatzy.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.