Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Projekt Citybanan har nått sin kulmen

Publicerad: 13 juni 2014, 08:10

Bild 1/5  I stationsrummet isoleras väggarna med en frostisolerande matta och ett tätskikt som gör att det inte ska droppa in stationen. De blå dilatationsfogarna är till för att fånga upp rörelser i berget så att betongen inte spricker. Foto: Mattias de Frumerie

Foto: Mattias de Frumerie

Det komplicerade järnvägsprojektet Citybanan under Stockholm är inne på sin andra halvlek. Förra veckan visade projektet upp hur långt man har kommit vid stationen Odenplan.


Citybanan genom Stockholm har kommit en bra bit på väg. 99,9 procent av berget är utsprängt och 77 procent av gjutningarna är gjorda så de tunga anläggningsjobben börjar bli klara.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.