Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Rejlers ska få Göteborg att skjuta i höjden

Publicerad: 11 oktober 2016, 13:52

Rejlers har fått uppdraget att upprätta systemhandlingar avseende el tele och hotellhissar i byggnad 1, Karlatornet i Göteborg.


Det 240 meter höga Karlatornet är tänkt att bli Nordens högsta byggnad och Göteborgs första riktiga skyskrapa. Byggnaden ska ligga i stadsdelen, Karlastaden, som planeras på Lindholmen i Göteborg. Planeringen av Karlastaden drivs som ett joint venture mellan Serneke och NREP.
Under upprättandet av systemhandling ingår att utföra systemvalsanalys för alla de olika installationssystemen. Utifrån denna analys avgörs sedan vilken typ av system som kommer att väljas för de olika fastigheterna.
I uppdraget finns även en option avseende upprättande av bygghandlingar som kan avropas från våren 2017.
- Vi är glada att Karlastaden valt Rejlers och tolkar det som ett gott betyg för vår kompetens och erfarenhet från liknande stora projekt, säger Bengt Sinander, uppdragsledare och gruppchef på Rejlers i ett pressmeddelande
Rejlers har även uppdraget att utföra systemhandling för Karlastaden byggnad 0, vilket omfattar el-och teleförsörjning för hela projekt Karlastaden inklusive parkeringsgarage.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.