Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Risk för att ny bro rasar

Publicerad: 26 januari 2017, 14:46

Bilden är tagen tidigare i år, strax innan ekodukten var färdig för gjutning.

Foto: Mats Ölund/Trafikverket

En så kallad ekodukt över E6 riskerar att rasa. Något gick fel i samband med en gjutning i natt och sedan dess har det varit stopp i båda riktningarna på E6 mellan Kungsbacka norra och Sandsjöbacka.


I samband med nattens gjutningar av ekodukten över E6 knäcktes två av de stöttor som bär gjutformen. Ingen person kom till skada och ingen del av brobyggnaden har rasat. Men eftersom Trafikverket bedömer att det finns risk för ras har de stängt av trafiken i båda riktningarna. Nu ska delar av bron rivas som en säkerhetsåtgärd innan trafiken kan släppas på igen. Trafikverkets prognos är att trafiken kan släppas på igen på kvällen fredag den 27 januari.

En ekodukt är en bro som ska hjälpa ett ekosystem att överbrygga en stor väg, till exempel för att vilda djur ska kunna ta sig förbi. Ekodukten över E6 är den första i sitt slag i Sverige. Peab är entreprenör.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.