Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Så ska Uppsala bygga spårväg för miljarder

Publicerad: 25 november 2021, 13:50

Uppsala vill satsa över 6 miljarder kronor på spårvägar till och i de södra delarna av staden där det ska byggas mer än 30 000 nya bostäder. Nu söker kommunen ytterligare statlig medfinansiering.

Foto: White

Uppsala är en av Sveriges mest offensiva tillväxtregioner och nu tar kommunen ytterligare ett steg för att nya bostäder och kollektivtrafikinvesteringar i miljardklassen ska komma på plats.


Ämnen i artikeln:

Uppsalaspårvägstadsutvecklingstadsmiljöavtalen

Kommunstyrelsen i Uppsala tog i går det avgörande beslutet om att bygga cirka 17 kilometer spårväg, med tillhörande infrastruktur. Detta förutsatt att Uppsala beviljas ytterligare medfinansiering från staten och att

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.