Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Skanska bygger järnväg i Tjeckien

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Marianne Silén

Skanska har fått uppdraget att bygga om en järnvägssträcka i Tjeckien. Kontraktet är värt 650 miljoner kronor och Skanskas andel är 55 procent motsvarande ca 350 miljoner kronor. Beställare är den tjeckiska järnvägsmyndigheten och projektet finansieras genom den statliga fonden för transportinfrastruktur.
Uppdraget omfattar en ombyggnad av en sex km lång sträcka på stambanan mellan Děčín i norra Tjeckien och Prag. Projektet omfattar både bygge av nya sträckningar och en total ombyggnad av vissa befintliga sträckor, inklusive grundläggning och spårbygge. Även installationer av nya kommunikations- och signalsystem, liksom en km bullerskydd ingår. Avsikten är att höja säkerheten och möjliggöra hastigheter på 120 km/tim.
Projektet inleds omgående för att vara klart i oktober 2008. Skanska Czech Republic leder det tjeckiska konsortiet som genomför projektet. Skanska har även genomfört flera tidigare etapper på samma bana.
Skanska Czech Republic, som är Tjeckiens största byggföretag, omsatte 2004 cirka 8 miljarder kronor. Bolaget har 7 000 medarbetare. Bland bolagets större pågående projekt återfinns utbyggnader av tunnelbanan och den internationella flygplatsen i Prag samt ett nytt huvudkontor för den tjeckiska banken ČSOB.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.