Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanska ser positivt på nationella planen

Publicerad: 1 september 2017, 07:12

Skanska Sveriges Gunnar Hagman ser positivt på förslaget till nationell infrastrukturplan.

Foto: Skanska

I det förslag till nationell plan som Trafikverket presenterade i veckan ser Skanska särskilt positivt på samplaneringen av infrastruktur och bostäder.


På Skanska ser man positivt på Trafikverkets förslag. Sverige-vd:n Gunnar Hagman gläds bland annat åt att fyrspår på sträckan Uppsala-Stockholm prioriteras.

–  Med förbättrade transportmöjligheter finns möjligheter att bygga helt nya stadsdelar längs sträckan. Samplaneringen av infrastruktur och bostäder är avgörande för att nå bostadsmålen till 2025, säger Gunnar Hagman.

Skanska uppmärksammar även Västkustbanan som när den är klar kommer att skapa förutsättningar förflyttningen av godstrafik från väg till järnväg.

– Det är angeläget Västkustbanan blir klar så snart som möjligt. Omställningen till klimatvänligare transporter kan inte vänta. Dessutom bidrar den till en utökad arbetsmarknadsregion och skapar förutsättningar för ökat bostadsbyggande, säger Gunnar Hagman.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.