Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanska tecknar avtal för OPS-väg i Chile

Publicerad: 3 maj 2010, 13:27

Skanska och Chiles departement för offentliga uppdrag har tecknat koncessionavtal för att utforma, bygga, driva och underhålla en betalväg vid Antofagasta i Chile.


Design- och bygguppdraget beräknas uppgå till 250 miljoner amerikanska dollar, vilket motsvarar 1,8 miljarder kronor.

Som meddelades i januari i år blev Skanska utvalt som så kallad preferred bidder. Det nu ingångna koncessionsavtalet innebär att Skanska Infrastructure Development ansvarar för genomförande och finansiering samt drift av vägen i 20 år.

Den totala kostnaden för projektet beräknas uppgå till 300 miljoner amerikanska dollar, 2,1 miljarder kronor. Skanskas avsikt är att merparten av projektet ska finansieras med externa lån. Arbetet med att lösa projektfinansieringen beräknas kunna slutföras under året.

Skanska är för närvarande ensam ägare till projektbolaget som har ansvaret för genomförandet av projektet. Processen för en försäljning av cirka 50 procent av projektbolaget till en investeringspartner har inletts. När detta är genomfört beräknas Skanskas totala investering uppgå till 50 miljoner dollar, 360 miljoner kronor.

Skanska Latinamerika ska genomföra design- och bygguppdraget som omfattar nybyggnad av 12 mil och upprustning av 20 mil. Vägen är belägen inom gruvdistriktet vid Antofagasta i norra Chile.

Byggarbetet inleds i juni och vägen planeras vara klar för trafik i december 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News