Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanskas omdaning av Kungsholmen har startat

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Kungsholmens stora bostads-, hotell- och infrastrukturprojekt startades härförleden genom att avtäcka en skulptur av en snöflinga, uthuggen ur ett stort block av is. Stockholms stads stadsbyggnads- och trafikborgarråd Mikael Söderlund och Skanskas koncernchef Stuart Graham avtäckte skulpturen vid en ceremoni för projekt Snöflingan.


Projektet är speciellt inte bara för att bostadskunderna köade i flera dygn inför säljstarten i somras utan även för att det är fem kvinnor som leder detta gigantiska byggprojekt.
Nu växer således Stockholms innerstad genom att den nya stadsbebyggelsen med kvarteret Snöflingan knyter ihop med Norr Mälarstrand och Fridhemsplan med nordvästra Kungsholmen längs Lindhagensgatan ner mot Ulvsundasjön.
Mellan rondellen vid Lindhagensplan och upp mot Fridhemsplan ska Drottningholmsvägen och tunnelbanan däckas över med en esplanad. När arbetet är färdigt ska bil- och tunnelbanetrafiken i området ske i tunnlar. Den överdäckade esplanaden får lokalgator och planeringar som skapar en allé.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.