Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanskas T-baneprojekt får kritik

Publicerad: 18 januari 2016, 11:26

Ett av tågen på Washington Metros orange linje. Den nerrivna gångbron går över grön linje.

Foto: Wikimedia

Ett av Skanskas projekt i USA är att bygga en tre kilometer lång testbana åt tunnelbanan i Washington DC. Nu får projektet kritik. Det är nästan två år försenat och dessutom rev Skanskas byggkran ner en gångbro av misstag.


Ämnen i artikeln:

SkanskaUSAtunnelbana

I en artikel i The Washington Post uttrycker både allmänheten och representanter för beställaren Washington Metropolitan Area Transit Authority, WMATA, sin frustration över förseningarna i projektet.

Den tre kilometer långa testbanan löper parallellt med den gröna linjen och skulle egentligen ha stått klar i mars 2014. Nu säger Skanskas projektchef John Hellman till The Washington Post att han räknar med att spåret ska vara klart i slutet av januari. Spåret ska användas för att testa en ny typ av tunnelbanevagnar som ska vara i drift 2018.

De nya vagnarna har redan börjat testas. Eftersom spåret inte är klart än testas de i stället på tunnelbanans servicespår. Enligt The Washington Post orsakar det förseningar i tunnelbanetrafiken.

Ytterligare ett irritationsmoment för allmänheten och beställaren är att Skanska nu för andra gången blir försenade med att återställa en gångbro över spåren, som på den aktuella sträckan ligger ovan mark. Gångbron totalförstördes när en av Skanskas byggkranar rammade den i samband med spårarbetena i april 2015.

Gångbron prefabriceras och ska sedan monteras på plats. Själva bron ska enligt Skanska vara klar i februari men kommer inte att lyftas på plats förrän i slutet av april eftersom det momentet kräver ett avbrott i tunnelbanetrafiken.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaUSAtunnelbana

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.