Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Slussen-uppdrag till Sweco

Publicerad: 6 Juli 2009, 08:34

Sweco anlitas för omfattande datasamordningsuppdrag av Stockholms Stad när nya Slussen ska projekteras. Uppdraget är värt omkring 10 Mkr och är det hittills största inom datasamordning för Sweco. Byggandet av den nya Slussen kommer att starta under 2012 och stå klart 2018.


Swecos uppdrag är att ansvara för tillvägagångssätt och lösningar angående projektkommunikation och dokumenthantering under projekteringsfasen. Det innebär att Sweco tar fram och koordinerar processer, arbetsmetoder och flöden inom projektet samt ser till att det finns fungerande IT-stöd för detta.

– Datasamordningen för Slussen är en komplex uppgift som kräver spetskompetens inom IT och förståelse för projekteringsprocessen. Sweco besitter stor erfarenhet men även nytänkande inom området och blev därför det mest konkurrenskraftiga anbudet när vi handlade upp uppdraget, säger Mårten Frumerie, projektchef, Exploateringskontoret Stockholms Stad.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.