Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Sollentuna tittar närmare på linbanesystem

Publicerad: 13 februari 2014, 08:23

Sollentuna kommun går vidare med sina linbaneplaner. Nu ska kommunen inleda en dialog med invånarna och hitta en lämplig sträckning för linbanan.


Kommunledningskontoret i Sollentuna fick i början av veckan uppdraget att ta fram ett planprogram för en framtida linbana mellan den nya stadsdelen Väsjön och Häggviks pendeltågsstation.

– Linbanan blir ett bra alternativ för att kollektivt ta sig till det nya området som nu växer fram vid Väsjön. Linbanan ger också nya förutsättningar för den fortsatta planläggningen, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i plan- och exploateringsutskottet, i ett pressmeddelande.

Kommunen har tidigare genomfört en förstudie som pekar ut flera fördelar med linbanesystem, bland annat kort restid och begränsad bullerproblematik. Andra fördelar är att linbanesystem har kort byggtid och inte tar mycket mark i anspråk.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.