Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Spårväg Citys förlängning ett steg närmare verklighet

Publicerad: 11 oktober 2016, 09:05

Från och med årsskiftet 2018/19 ska det vara möjligt att åka spårväg från den nya stationen vid Centralen i Stockholm till Djurgården. Stockholms stad och Stockholms läns landsting har kommit överens om finansieringen.


Samverkansavtalet om Spårväg city innebär att Stockholms stad och Stockholms läns landsting är överens om huvuddragen för genomförandet av utvecklingen, designen, byggandet, övertagandet, finansieringen, anskaffandet av spårfordon, driften, underhållet och upprustningen av Spårväg City. Nu har man tecknat ett genomförande avtal som mer i detalj reglerar vem som ansvarar för vad i samband med utbyggnaden av Spårväg city.

Avtalet innebär också att det nu finns en överenskommelse om stadens gatu-, mark- och tätskitsarbeten som gör det möjligt att bygga Spårväg City på sträckan från Västra Trädgårdsgatan (Hamngatan)-Klarabergsgatan (T-centralen).

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.