Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Svensk Betong har bildats

Publicerad: 27 april 2010, 13:46

En ny gemensam branschförening, Svensk Betong, bildades tisdagen 27 april genom sammanslagningen av Svenska Fabriksbetongföreningen och Betongvaruindustrin.


Lise Langseth har varit vd i bägge föreningarna det senaste året och hon hälsade som blivande vd för Svensk Betong stämmodeltagarna i de båda gamla föreningarna välkomna till en laddad dag med hela tre stämmor, en vardera för de två gamla och en för den nya. Därtill hålls ett konstituerande styrelsemöte i Svensk Betong i omedelbar anslutning till den tredje stämman.

Bildandet av Svensk Betong har förberetts ett helt år med extrastämma och flera gemensamma workshops. Bakgrunden är att omvandlingstrycket i omvärlden som globalisering, klimatförändringar, ny teknik och sätt att organisera byggprocessen kräver bättre samordning inom området för betong inom det tunga byggandet.

Visionen för Svensk Betong som Lise Langseth presenterade för stämmorna är att "Betong ska vara det naturliga valet för en hållbar framtid."

Svensk Betong kommer att ha två sektioner. En för fabriksbetong och en för element. Medlemmar i föreningen kan företag bli som tillverkar, pumpar eller monterar betong.

Den nya föreningen som firas på det nybyggda hotellet Courtyard by Marriot vid Lindhagensplan i Stockholm presenterades av Lise Langseth som Svensk Betong 1.0 eftersom uppgraderingar lär följa i takt med fortsatta förändringar i omvärlden.

Så här ser den första styrelsen för Svensk Betong ut:

Fredrik Holst (ordförande), Abetong, George Eliasson, Färdig Betong,Lars Öhman, Betongindustri, Lars-Henrik Persson, Starka Betongindustrier, Per Johansson, Gustav R Johansson AB, Kaj Grönvall, Sydsten, Jan Lagerstedt, Contiga, Alf Rytter, KC Betong, Tomas Svenberg, Strängbetong, Karl-Gunnar Karlsson, Swerock.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.