Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Svevia bygger broar mellan Stockholm och Solna

Publicerad: 13 april 2010, 12:49

I samband med byggandet av bostäder och kontor på Norra Stationsområdet har Svevia fått i uppdrag att bygga en temporär massiv träbro som ska ersätta befintlig Solnabro under delar av projektets byggtid.


Den temporära bron kommer att användas under tre år och är en viktig komponent i arbetet med överdäckningen av befintlig järnväg och E4/E20. På överdäckningen kommer bland annat nya bostäder och kontorslokaler uppföras.


Den nya bron har fundament av betong och stål medan brobanan kommer vara i massivt trä. Bron kommer bli drygt 180 meter lång och 30 meter bred med två styckena körfält samt gång- och cykelväg i båda färdriktningarna. Arbetet påbörjas i maj 2010 och bron ska stå färdig i april 2011.

- Det här är ett projekt som vi verkligen ser fram emot att driva, säger Stefan Wennerström arbetschef Svevia. Att bygga en så här stor träbro hör inte till vanligheterna och det känns dessutom klockrent att bygga en temporär bro, som ska rivas efter tre år, i ett förnyelse- och återvinningsbart material.

Summan uppgår till 67 miljoner kronor och beställare är Trafikverket.

Hugo/prao - red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.