Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Sweco projekterar ny kraftledning för 12 Mkr

Publicerad: 2 november 2009, 11:25

Sweco ska projektera en 17 mil lång kraftledning mellan Hallsberg och Nässjö. Ledningen ingår i infrastrukturprojektet SydVästlänken.


I Swecos uppdrag ingår inmätning och koordinatsättning av ledningen, markundersökning, profilritningar baserade på digitala fältdata, teknisk specifikation, typritningar och lastdiagram för respektive stolptyp, och stolpkonstruktion. I uppdraget ingår även att ta fram upphandlingsunderlag och bygghandlingar för entreprenaden.

Systemspänningen för den planerade växelströmledningen är 400 kV. Arbetet påbörjas omgående och flera av Swecos konsulter inom energi, infrastruktur och byggkonstruktion kommer att engageras i uppdraget.
Uppdraget beräknas kunna slutföras före halvårskiftet 2010.

Uppdraget är värt 12 miljoner kronor för Sweco.

Fakta:
SydVästlänken syftar till att förstärka växelströmsnätet, öka driftsäkerheten och åtgärda begränsningar i överföringskapaciteten till södra Sverige och mellan Norge och Sverige. SydVästlänken är också viktig för planerna på den storskaliga utbyggnaden av vindkraften som ingår i den svenska klimatpolitiken.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.