Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Trafikverket ska se över laddinfrastruktur

Publicerad: 19 januari 2018, 08:40

Trafikverket ska se över hur laddinfrastrukturen kan främjas.

Foto: Eon

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att göra en översyn av hur tillgången till laddinfrastruktur längs större vägar kan främjas.


Energimyndighetens samordningsuppdrag för laddinfrastruktur har visat att tillgången till snabbladdare ökar i Sverige men att det fortfarande finns områden med begränsad tillgång exempelvis längs vissa större vägar. Trafikverket får därför i uppdrag av regeringen att undersöka hur laddinfrastruktur längst större vägar kan främjas. I uppdraget ingår även att:

■ Bedöma hur behovet av laddinfrastruktur på större vägar förväntas utvecklas
■ Analysera vilka nyttor, kostnader och andra konsekvenser som en utbyggnad av snabbladdare längs större vägar kan föra med sig
■ Analysera möjliga affärsmodeller som kan främja en tillräcklig utbyggnad.

– Tack vare regeringens satsning på laddinfrastrukturen har den byggts ut i många kommuner och städer. Nu tar vi nästa steg för att också kunna öka laddinfrastrukturen längs större vägar i hela landet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Uppdraget ska redovisas till Näringsdepartementet den 30 juni 2018.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.