Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Tunnelarbeten återupptas på Förbifarten

Publicerad: 27 augusti 2018, 07:52

Foto: Mattias de Frumerie

I torsdags återupptog Trafikverket underjordsarbetena på den norra respektive södra etableringen på E4 Förbifart Stockholms arbetsplats på Lovön. Arbetena stoppades den 16 augusti på grund av arbetsmiljöbrister som inte hade åtgärdats i tid.


Tidningen Byggindustrin har tidigare rapporterat om Trafikverkets arbetsstopp på Lovön. Det var våren som Arbetsmiljöverket uppmärksammade brister i arbetsmiljön på E4 Förbifart Stockholms arbetsplatser på Lovön. Bland annat handlade det om fysiska åtgärder som brandutrustning och räddningskammare. När Trafikverket insåg att åtgärderna inte skulle bli klara i tid till det datum som hade satts av Arbetsmiljöverket, den 16 augusti, valde Trafikverket att tillfälligt stoppa arbetet.

Sedan torsdagen den 23 augusti är dock arbetena igång.

– Nu anser vi att förutsättningarna är uppfyllda för att påbörja arbetet med huvudtunnlarna i E4 Förbifart Stockholm under Lovön, säger Erik Lindgren, projektenhetschef Trafikverket.

Relaterade artiklar

Stopp i tunnelarbete på Förbifarten

Ny entreprenör klar på Lovön

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.